100% Duunari

Oma kuva
kirjoittaja on ahtaaja, AY-aktiivi, sosialidemokraatti, vapaa-ajattelija, kuntapoliitikko Helsingissä ja perheenisä eli stadilainen Duunari

26.3.2015

Leikkauksia, leikkauksia...

Miljardi euron tehot kuntapuolelle tulisi "julkisen palvelutuotannon tuottavuudesta", ilmoitti Kansallisen Kokoomuksen pääjehu Alexander Stubb. Mitä tämä tarkoittaa?
Helsingissä kokoomuksen "tuottavuustavoite" tarkoittaa menoleikkausta. Kun Kaupungin strategiassa on "tuottavuustavoite", tarkoittaa se kokoomuspoliitikkojen mielestä leikkausta määrärahoihin. Oikeaa tuottavuutta on se, jos sadalla yksiköllä resursseja saadaan sadan yksikön sijasta 101 yksikköä tuotetta tai palvelua. Jos taas 99:llä yksiköllä sadan sijasta tuotetaan 100 yksikköä on resursseja leikattu 1%! Tässä on tuottavuuden ja leikkausten välinen ero.

Ei edelleenkään tuntunut pääministeriä kiinnostavan harmaan talouden suitsiminen.
Ei, vaikka budjetti on alijäämäinen ja on yleisesti tiedossa noin kuuden miljardin katoavan joka vuosi pimeille markkinoille. Kuusi tuhatta miljoonaa! Se tekee noin 1000€ vuodessa jokaista suomalaista kohden. Vauvasta vaariin. Ne rahat varastetaan Sinulta, minulta, naapuriltasi, sukulaisiltasi ja jopa Alexanderilta!

Tulevan hallituksen tulee ryhtyä toimeen, sillä harmaa talous tuo mustan tulevaisuuden.
Jos kerran jokainen harmaan talouden torjuntaan käytetty euro tulee takaisin kolmena, pidän sitä erinomaisena investointina. Samalla rehdit yritykset pystyisivät työllistämään enemmän, kun ei tarvitsisi kilpailla kijareiden kanssa markkinoilla. 

Talous kuntoon, rikolliset kuriin, työllisyys nousuun - Oletko samaa mieltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti