100% Duunari

Oma valokuva
kirjoittaja on ahtaaja, AY-aktiivi, sosialidemokraatti, vapaa-ajattelija, kuntapoliitikko Helsingissä ja perheenisä eli stadilainen Duunari

14.9.2015

Sopimisoikeudesta

Ulkomailla on jo kiinnitetty huomiota tasavaltamme hallituksen töpeksintään.
On moitittu hallituksen ministereitä ja toimenpiteitä. Ihmetelty, mikä Suomea vaivaa??

Sopimisoikeuden rajoittaminen on perustuslain, kansainvälisen ILO:n, joka toimii YK:n alaisena, sopimusten vastainen ja EU:n ihmisoikeussäännöksiä sortava jo ajatuksenakin.

Siltikin pääministeri on ilmoittanut, että vallan mainiosti voi näin toimia. Ja lupaa pitää kiinni kannastaan.  Vai voiko sittenkään?

Työoikeuden professorit ovat toinen toistaan tukien todenneet toimet vääriksi ja talousihmiset nähneet Sipilän hallituksen pakottavan lainsäädännön luomisaikeet vääränsuuntaisiksi.

Yritysmaailman tanotorvet, jotka ovat hallituksen kannalla voivat pohtia sopimisoikeutta myös heidän kannaltaan. Miten maistuisi se, että kulloinenkin hallitus päättäisi millä hinnalla bisnestä saa tehdä? Ei olisi tarjouksia, kun laki määrää. Ei taitaisi maistua?

AKAVA:n, SAK:n ja STTK:n järjestää mielenilmauksen ensi perjantaina. Kysymyksessä ei ole työtaistelu, vaan poliittinen mielenilmaus hallituksen mielivaltaista työmarkkinoihin sekaantumista
vastaan. Tämä ei ole laiton lakko, vaan ihmisten perusoikeuksiin kuuluva poliittinen milenilmaus. Tällainen kuuluu länsimaiseen demokratiaan. Työlainsäädännön tehtävä on suojella työntekijää eli heikompaa osapuolta työmarkkinoilla, ei pääomaa. Toteutuessaan nuo SSS:n aikeet romuttavat suomalaisen sopimusyhteiskunnan ja sitä kautta talouskasvun. Palkansaajien tulevaisuudesta puhumattakaan.

Toivon, että kolmen S:n hallituksen miettivän kantaansa näihin asioihin. Vakavasti.

Tällä välin toivotan kaikki suomalaiset palkansaajat tervetulleiksi mukaan poliittiseen mielenilmaukseen Helsingin Rautatieasemalla perjantaina 18.syyskuuta kello: 11:00-13:00.

On mielestäni tärkeää kertoa yhtenä joukkona hallitukselle, ettei tällainen peli vetele. Annetaan keltainen kortti hallitukselle porukalla.

Rauhallisin mielin, mutta yhdessä.


Jape

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti