100% Duunari

Oma kuva
kirjoittaja on ahtaaja, AY-aktiivi, sosialidemokraatti, vapaa-ajattelija, kuntapoliitikko Helsingissä ja perheenisä eli stadilainen Duunari

11.12.2013

Meri-Rastilan kaavakäsittely valtuustossa

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli vuoden viimeisessä kokouksessaan Rastilan länsirannan osayleiskaavaa. Asia oli jo ennakkoon kaikille tuttu ja mediassa ollut mittava kampanja herätti ristiriitaisia tunteita monille päättäjille.

Kantani kyseiseen kaavaan oli kielteinen. Kuten on ollut koko ajan. Itselleni kysymys ei ole niinkään käävistä tai lepakoista tai pelkistä muista luontoarvoista, vaan ihmisistä.

Voit katsoa puheenvuoroni helsinkikanavalta.

Vihreiden valtuutettu Kari teki lähes samansisältöisen vastaesityksen, kuin olin itse tehnyt aiemmin hylkäysesityksenä kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Kannatin itse kuitenkin tästä huolimatta kokoomuksen Raittisen mielestäni vielä parempaa vastaesitystä.

Äänestystulokset ja muun infon voi lukea päätöstiedotteesta.

Vastaesitysten kaaduttua äänestimme vielä hylkäyksestä. Kun valtuuston enemmistö kannatti kaavaa, päätin tehdä sen mitä tehtävissä on ja tein sen ponnen muodossa.
Seuraavassa ponsitekstini, josta jäi puuttumaan yksi että-sana kaupunginvaltuuston perästä:
”Hyväksyessään osayleiskaavan edellyttää kaupunginvaltuusto alueen jatkosuunnittelussa selvitetään jäljelle jääneen rantametsäalueen merkitsemistä tulevassa yleiskaavassa niin, että vielä asuinkäyttöön kaavoittamaton osa viheralueesta jää helsinkiläisten virkistys- ja ulkoilukäyttöön. Lisäksi kaupungin on huolehdittava palveluiden riittävistä resursseista kasvavan kaupunginosan tarpeiden mukaisesti.”
Monen muun ponnen mukana valtuusto hyväksyi esitykseni. Tämä on nyt siis asia, jota seuraan tulevassa yleiskaavakäsittelyssä ja muutenkin kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Jape

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti