100% Duunari

Oma kuva
kirjoittaja on ahtaaja, AY-aktiivi, sosialidemokraatti, vapaa-ajattelija, kuntapoliitikko Helsingissä ja perheenisä eli stadilainen Duunari

30.1.2014

Kauneus on katoavaista, ahneus ei

Kauneus

Joskus silloin kun allekirjoittanut pökki vielä neppistä hiekkalaatikossa, oli Wärtsilä konepajateollisuuden ehkä suurin ja kaunein. Kokoa en enää edes pohdi firmassa, jossa on karvan alle 19000 töissä. Osaaminen on lehtitietojen mukaan aivan terävintä kärkeä. Niin terävää, että tuotantokin osattu pikkuhiljaa siirtää pois Suomesta. Ei kovin kaunista...

Ahneutta

Olemme ihmetelleet uutisointia, jossa Wärtsilä tuottaessaan voittoa satoja miljoonia, aloittaa irtisanomiset. Tuhat duunaria kartsalle potkimaan stemuja noin niinku globaalisti, parisataa niistä täällä Härmässä.
Omistajille pannaan osinkoon korotus, kun menee niin hyvin. Kolmenkympin osakkeesta maksetaan vähän toista egeä osinkoa. Viime vuonna sai vain egen per osake. Ihan reilu meininki, jengille stiflaa ja herroille lisää hynää. Tuotto sijoitukselle ois niinku tollanen 3,4% vuodessa. Kyllä teollisuus osaa kiittää hallitusta ja työntekijäjärjestöjä viime syksyn työllisyys- ja kasvusopimuksesta sekä jatkuvista työnantaja/omistajapuolen verohelpotuksista.

Että näin taas kerran...


Jape

1 kommentti:

  1. ps.

    Ja sama meno jatkuu Keskossa, Anttila-ketjun duunareita lyödään, kun tulos oli vain liki 70milliä plussalla. On niin kauheaa, kun osakekohtainen tuloskin oli vain 0,60€, kun viime vuonna se oli 0,23€! Entäpä Stockmann? 33 meni markkinoinnista, 200 lähtee varastoista.

    Uskomatonta touhua.

    Jape

    VastaaPoista