100% Duunari

Oma kuva
kirjoittaja on ahtaaja, AY-aktiivi, sosialidemokraatti, vapaa-ajattelija, kuntapoliitikko Helsingissä ja perheenisä eli stadilainen Duunari

18.2.2014

Pois sinä kokenut ja ammattitaitoinen

Eipä ole uutta auringon alla pohdin, kun luin Helsingin sanomien työpaikkailmoitusta. Vastahan nuo potkivat porukkaa kilometritehtaalle.
Tämä on aivan liian yleinen ilmiö Suomessa!
Lisäksi lain silmissä ja moraalisesti väärin.
Tuotannolisia ja taloudellisia perusteita käytetään irtisanomisperusteena maailmassa, jossa kirjanpitoon esimerkiksi poistoja ja muuta epämääräistä merkitsemällä saadaan yhtiö möyrimään talouden suossa. Tämä on siis normaali ja kaiketi myös laillinen toimintatapa.
Kuinka usein on kyse hankalien henkilöiden poistosta yhtiön johdon tieltä?
Kuinka usein on tosiasiassa taustalla henkilöön liittyvät syyt?

Usein.

Tämä näkyy tuomioistuimista tulevista tuomioista ja uudelleen rekrytoinneista heti irtisanomisten perään. Ihmisiä, varsinkin niitä jotka eivät ole järjestäytyneet ammattiliittoon painostetaan erilaisin keinoin kohtuuttomiin sopimuksiin.

Mikä tästä on johtopäätös?

Ainakin se, että Suomessa työntekijän irtisanomisen ollessa huippuhelppoa ja halpaa euroopan mittapuulla, ei työnantajapuolella vaivauduta edes yrittää ryhtyä laillisiin, saattikka inhimmillisiin toimiin sopeutettaessa yrityksen toimintaa.
Suomessa ei johtaa, jos heti irtisanomisten jälkeen joudutaan rekrytoimaan.
Tämä on vähän kuinse tilanne jossa parkkihallissa  naapuriautoa töytäistyään yritysjohtaja toteaa hups, ja ottaa lisää vauhtia työsuhdemersunsa sovittamiseksi parkkiin. Edes yhteystietoja ei jää tuulilasiin...

Jape

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti